1. 1.
    +5 -1
    3- Kalp rahatsızlıklarını ve krizlerini arttırır.

    4- Tansiyonu düşürür halsizlik baş dönmesi yapar.

    5- Kandaki kolesterolü yükseltir

    Çok uzun süren açlık (özellikle yaşlılarda) kalp ve damar rahatsızlıklarına yol açar.

    6- Kan şekeri iftardan sonra aşırı yükselir. Baş ağrı ve karın ağrısı yapar.

    7- Vücuttaki su miktarı aşırı düştüğünden (özellikle yazın) böbreklere zarar verir.

    8- Kilo alımını hızlandırır.

    9- Mideyi dinlendirdiği iddiası palavradır. Çünkü mide zaten akşam yemeği ile kahvaltı arasında (ortalama 12 saat) dinlenmektedir günlük hayatta. Bu da yeterlidir. Eğer akşam 9 dan sonra yemezseniz mide sabaha kadar dinlenir. Oruç tam tersine midenin asit salgısı düzenini bozar. Boş olan midede mide asitleri, mide zarını tahriş eder, gastrit denilen rahatsızlığı tetikler.

    10- Sahur, vücuda zararlıdır çünkü sabaha karşı yenilen bu yemek uyku metabolizmasını bozar. Gece uykusu, midenin dinlenmesi gereken dönemdir fizyolojik olarak. Uykuyu bölerek yemek ve tekrar uyumak sindirim sistemi için zararlıdır çünkü uykunun amacı vücudu dinlendirmek iken yenilen sahur yemeği sindirim sistemini harekete geçirerek uykudan alınan verimi düşürür.

    11- Hücrelere yeterli besin ve oksijen gitmediğinden ve oruç sırasında kan şekeri düzeyi (glikoz) oldukça düştüğünden yorgunluk ve bitkinlik baş gösterir. Özellikle bedensel faaliyeti yoğun olan meslek sahipleri için mesela profesyonel sporcular, inşaat işçileri için bu durum tehlikelidir.

    12- iş verimini düşürür. Çalışanlar yorgun, bitkin ve halsiz olduklarından iş yerleri erken kapanır.

    13- Kavgayı ve faşizmi tırmandırır. Oruç tutanlar, tutmayanları baskı altına alırlar, zorla oruç tutmaya zorlarlar. Özellikle çoğu iş yerinde oruç tutmayanlar için tam bir zulüm olur. Patronlar çoğuluk oruçlu diye öğlen yemeğini iptal ederler ve öğle tatilini çalarlar.

    not:çalıntıdır
    ···
   tümünü göster