1. 1.
    +5 -2
    beyler ben çok konuşmayı bilmem fakat size dilim döndüğünce sözlükle ilgili sıkıntılarımı anlatmak istiyorum.

    öncelikle yemişinci nesil olmama rağmen inci sözlük'ü kuruluşundan beri takip ettiğimi belirtmek isterim. burayı hep herkes gibi olmak istemeyen, sisteme baş kaldırabileceğim bir yer olarak gördüm. ve bence sözlük'ün ekşi ya da itü gibi elitist sözlüklerden ayrılmasının sebebi buydu. amacı anarşiydi. yakıp yıkan anarşi değil, yıkıp tekrar yapan anarşi. zarar veren değil sevdiren, seven anarşi... sözlükteki am züt meme muhabbetinin altında bile bir sistem eleştirisi var aslen, en azından ben öyle düşünüyorum.

    ama sonradan sonraya her şeyde olduğu gibi sözlük'te de bozulmalar başladı. komiklikler, espriler düşünmekten aciz insanları sözlük'e çekti. "ccc" geyiği aslında inci sözlük'ün asıl mentalitesinin tam zıttı adamları getirdi. sıradan, düşünmeyen insanlar getirtti.

    adam resmen "türkçüler bu başlıkta toplanıyor" diye başlık açıp altında ırkçılık yapar, benim kürt kardeşime ya da her hangi bir etnik kökene rahatça nefret söyleminde bulunur oldu. deniz gezmiş'i, mustafa kemal'i ya da ne bileyim marx'ı bireysel olarak sevmezsin ve söversin, çok mantıklı ama koskoca bir kültüre, halka sövmek... sadece faşizm, kafatasçılık ve ilkelliktir.

    bu gibik sistemin beyni yıkanmış savunucuları farkında olmadan ya da olarak sözlük'ün içini boşalttılar. en iyi kanıtı da sisteme karşı başlatılan gezi parkı olaylarında inci sözlük'ten ses seda çıkmamasıydı. hatta polisi savunan adamlar vardı burda.

    demem o ki beyler burda hepimiz kardeşiz, düşman olan ne yunan, ne kürt... düşman bizi türk, yunan, kürt diye ayıran sistem ve onu yürütenlerdir. kardeşlerimizle değil sistemle savaşmalıyız. yok eğer sen hatalısın diyorsan kardeşim, çok yanlış bir yerdesin. olman gereken yer inci sözlük değil o sistemi yürüten liderlerin- dexer'in, mustafa kemal'in, fethullah gülen'in, devlet bahçeli'nin, lenin'in, abdullah öcalan'ın ve nicesinin- taşaklarının tam altıdır. taşşak yalamaya devam...
    ···
   tümünü göster