1. 1.
    -2
    beyler size tütün teknoloji mühendisliği bölümünü öneririm. türkiyenin en eski bölümlerindendir, türkiye'de ve dünyada ki tek okuldur. dünyaya tütün teknoloji mühendisi yetiştirmektedir. meslek tekelin kapatılma sürecinde sıkıntıya girsede tekrar şaşalı günlerine geri dönmektedir. ingilizce eğitiminizi güçlendirirseniz iş bulmanız yüzde 1500 ve inanın doktor maaşlarından bile yüksek paralar kazanıcaksınız. tek sıkıntı manisanın akhisar ilçesinde yarak kokuları içerisinde 4 yıl geçirecek olmanız. benim için önce meslek, para kazanmak diyorsanız buyrun gelin tam aradığınız yer ama üniversite hayatı yaşayacağım diyorsanız sakın gelmeyin. bu meslek dalında şu anda toplasanız 300 kişi anca çalışıyordur dediğim gibi tek okul olmasından kaynaklı pek bilinmiyor.

    not: şimdi puanları baya düşük beyler. dediğim gibi tekel kapandı insanlar okulun ne durumda olduğunu bilmiyor. bir zamanlar tekel açıkken okulun puanları (tabi o zaman istanbul üniversite orman fakültesine bağlı) tıp fakültelerini geçiyordu.

    not2: renk körü iseniz okula giremezsiniz binler devlet hastanesinden olmadığınıza dair rapor almanız gerekiyor.

    not3: sağlık açısından sıkıntıları var yalnız panpalar sürekli arazide olacaksınız, gözler iyi görmeli, çiftçiyle insanlarla sürekli haşır neşir olcanız. tütün ayrıca belanızı gibecek nikotin baş ağrısı falan yapabiilir hassas olan kişilerde.
    ···
   tümünü göster