1. 1.
    +2
    1- ağaçlar için direnen ilk gruptu. sadece ağaçlar da değil, istanbulun o bölgesinde kalan tek yeşil arazi gezi parkı. insanlar taksim'de istiklal'de dolaşıp 5 dakika sonra yeşil bir alanda çimlere oturup ağaçların gölgesinde sohbet etmek istedikleri zaman gidilecek yer orası.

    ağaçların korunmasını kitap okuyarak (ve okutarak), şarkılar çalıp söyleyerek protesto eden grubu sabaha karşı ansızın gaz bombalarıyla dağıtan polisin davranışları da bu direnişi başlatmıştır.

    2- evet 1. aşamada anlattığım gibi ağaçlar sözkonusuyken, polisin şiddeti yüzünden kısa surede tepki toplayan bu olay, polisin ayarsız mudahalesiyle protestoya dönüşmüştür. polisin, bu dengesiz şiddetini protesto edenleri daha da sertleşerek ve adileşerek bastırmaya çalışması, artık türkiye'yi de aşan uluslararası bir polis terörüne tepkiyi doğurmuştur.

    3- son olarak da halkın azımsanamayacak çoğunlukta bir bölümünün protestolarını, eylemlerini ve direnişini reddeden hukumet yüzünden insanların tepkisi daha da artmış, bu olay da anlayabilecek kapasitede olanların bişeyleri karartırken nasıl aydınlığa çıkılabileceğini bir anda görmelerini sağlayan dirilişe dönüşmüştür. şu an guncel olarak da polisin terörü, provokasyonlar ve hukumetin hala dediğim dedik, vurdum duymaz ve agresif açıklamaları bu dirilişi bırak durdurmayı daha da çok körükleyecektir.
    ···
   tümünü göster