1. 1.
    +3
    yıllar sonra tarih kitapları beyler:

    3.dünya savaşıNDAN ÖNCE DÜNYA GÖRÜNÜMÜ:

    2.dünya savaşının bitmesiyle, dünyada huzur ve güvenlik oluştu. ülkeler askeri ve teknik güvenlik önlemlerini almaya devam ederken ekonomik alanda da yükselmek için gerekli özeni gösterdiler. çeşitli uluslarası örgütler dünyadaki barış ortdıbının oluşmasında etkiliydi.

    arap baharı adı verilen ve orta asya ve arabistan yarım adasında hızla yayılan sözde özgürlük hareketini, bugün tarihçiler amerikan emperyalizminin bir oyunu olarak görmektedirler.ilk önce mısırda başlayan arap baharı hızla tunus gibi ülkelere yayıldı.

    uzun dönemler sonunda süren iç savaşlar sonucunda bir çok devrik lider 30yıl gibi uzun bir süre devleti yöneten bir çok lider yerini kaybetti.

    bütün bu geliişmeler sürerken,2011 yılında ise libya lideri muammer kaddafi saklandığı yerde bulunde ve o anda linç edildi. tüm bu olaylar dünyanın büyük bir kaosa sürüklendiğinin habercisiydi.

    aynı olaylar suriyeye de sıçradı fakat esad uzun süre dayanbildi. kimilerine göre suriye ordausunun yaptığı faşizme karşı askeri destek, kimine göre ise yasal bir ordu hareketiydi.26 ay dayanan esad sonunda teslim oldu ve idam edildi.

    suriye de saldırıların son aylarındayken saldırıyı üstlenmeyen bir grup reyhanlıda 2 adeet bomba patlattılar.ve 50 küsür ölü ile sonuçlandı.

    TÜRKiYE,DÜNYA DEVLETLERi VE ÇIKARLARI iÇiN SON DERECE ÖNEMLi BiR ÜLKEYDi. TARiH BOYUNCA ÇEŞiTLi FARKLI DEVLET MiLLET VE IRKLAR ANADOLUYU iSTiLA ETMEYE ÇALIŞMIŞLAR,SON KEZ YUNANLILAR GELMiŞ;FAKAT 1000 YILLIK TÜRK TOPRAĞINI ATATÜRK ÖNDERLiĞiNDE BAŞARIYLA SAVUNAN TÜRKLER VATANINI KORUDULAR.ŞiMDi iSE DÜNYA SAVAŞI ÇIKMIŞTI.

    TÜRKiYE SURiYEYE SAVAŞ AÇTI
    RUSYA TÜRKiYEYE SAVAŞ AÇTI
    iRAN RUSYAYA SAVAŞ AÇTI
    AMERiKA RUSYAYA SAVAŞ AÇTI
    AMERiKA iRANA SAVAŞ AÇTI
    iNGiLTERE BiR DÖNEM TARAFSIZ KALSA DA ; DAHA SONRA KENDiNi AMERiKANIN YANIDA MÜTTEFiK DEVLETLER (AMERiKA iNGiLTERE TÜRKiYE, FRANSA )

    KALKAN DEVLETLER : (iRAN ,SURiYE, RUSYA,ÇiN,ALMANYA)

    kendi çapımda hikaye hazırladım binler beğenilirse devam.
    ···
   tümünü göster