1. 1.
    +4 -1
    bildiğiniz gibi son 10 yılda ivmeli bir hızla gelişen Sosyal medya sayesinde ateizm artık insanların daha rahat seçebildiği, daha rahat toplumda öne çıkarabildiği bir düşünce haline geldi.ve elbette bildiğimiz gibi ekşi sözlük bu ifade özgürlüğünün öncülerinden oldu. Hernekadar sürekli ölçüyü kaçırsa da.bugün sokakta orta yaşlı bir adama ekşi sözlüğü sorduğunuz zaman ateist marjinal zamane gençleri diyebilir. neredeyse 15 yıla yaklaşan ekşi tarihinde ateizm, ekşinin doğasının bir sonucu olarak ve bazı kesimlerce de desteklenerek ekşinin bünyesinde temel ağ ve düşüncelerden birini oluşturdu.ateist ekşi , aslında masumdu.
    inci sözlük ise birkaç ergenin toplanmasıyla oluşturulmuş bir platform olmakla beraber yeni nesili tehdit etmekte ve ekşi sözlükten daha hızlı yayılan daha ölümcül olan fakat daha rahat tedavi edilebilen bir mikrop haline geldi.
    inci sözlük kurucularının parasal hevesleri , verilmek istenen basit mesajların üzerinde olduğu için(çok şükür ki) en büyük baba rakip olan ekşiye kafa tutulmaya çalışıldı. ekşiye kafa tutmak incinin rekldıbını yaptı ve mıknatıs gibi bütün ergen liseli ve aptallları kendine çekti.
    ergenler bu politikada kullanıldı .
    'hatırlarsınız:
    http://www.youtube.com/watch?v=uoiymXXoJ4Q
    ergenler kullanılırken 1.2. nesil kendini elit ve akıllı zeki ileri görüşlü 4 4lük görmeye başladı . halbuki bunlarda 2 sene öncesinin liselileri idi. bu tabaka incinin ergen tabanını sağlam temele oturtmasının ifadesiydi.fakat bu liseli harekatı inci yi medyada itibarsızlaştırmaya başladı ve şuanda inci sözlük liseliler içerisinde çırpınmakta.
    ekşi sözlük inci sözlüğe başta sempati ile yaklaşmış, fakat sonra bunun parasal bir ergen harekatı olduğunu kısa sürede farkedince inci sözlüğü takmamaya başlamıştı. inci sözlüğü rakip olarak bile görmüyordu.
    inci gençleri ise ekşinin 'elit yüksek kültür' ortdıbını kendi çaplarında aşağılıyordu.fakat inci sözlüğün yöneticileri bunu kullanmayı akıl ettiler. gerçek hayatta gerizekalı olan şakirt ailelerin çocukları olan ergenler zütlerinden dine küfür etmeye başlayınca inci sözlüğe dine hakaret davası açıldı. bu bilinçli bir hareketti. moderasyon dine hakarete göz yumdu ve bu davanın açılması, kamuoyunda 'inci de ekşi gibi özgür ateist kuul bir ortam'' kanısının oluşmasına yol açtı.
    Yani ekşiye yetişmek için ekşiyi kendi silahlarıyla vurmaya çalışan zeki moderasyon, bir nevi başarılı oldu. sicili temiz olan korkak bintir^^ ergen beyinlere başarı ile yerleştirilmişti. ekşi inciyi halen takmıyor fakat inci sözlük içerisinde dini ağıza sakız etmek hem moderasyonun bu politikada işine geliyor hem de ergenleri topluyor. kim daha ateist, o daha süper kuul özgür ortam, o daha çok adam çeker ortam.Halen inci sözlük ekşiye yetişmek için ateistlik kredisini tüketmekte. bir faciayla sonuçlanacağı aşikar.

    özet: ekşi ile inci arasındaki sözde rekabette ateizmin rolü

    her şeyi bırakın, ben sadece bu inci sözlüğün bu gibtiğimin etkilerinin yeni nesile, geleceğimize verdiği zarara üzülüyorum.,,

    (okuyun binler emek verdim)
    ···
   tümünü göster