1. 1.
    +1 -1
    konuyu kaçıranlar için yazdığım özet.

    aslında "özet geç"çiler için yeteri kadar özet olmayabilir. mesaj üzerine mesaj alınca bu entry'yi yazmayı uygun gördüm. "noolmuş yaaa" demenize gerek kalmadı yani.

    en başından beri gök yeleli'nin diesel1907 olduğundan şüpheleniyordum ama gyb'nin entryleri eğlenceli olduğu için üstüne pek düşmemiştim.

    1) her şey gök yeleli'nin evinin fotoğraflarını koymasıyla başladı. burası benim evim dedi ve twitter'a fotoğrafları koydu. yalnız gözden kaçırdığı şey dış cephe görseli ile iç cephe birbiriyle uyuşmuyordu. millet bu olayın üzerine gitti, cevap veremeyince de diesel1907
    belgeli kaynaklı gök yeleli bozkurt gibişi başlığını açarak aklınca kendi hesabı olan gök yeleliyi yererek kendini akladı. kendini ifşa ettiğini fark etmeden evin videolarını, köpeklerin fotoğraflarını koydu. "gök yeleli benim arkadaş, iş seyahatine çıktığım zamanlarda köpeklerime bakmak için bende kalıyor" dedi. "yakup bildiğim kadarıyla zengin şu bu" diyerek de gyb hakkında da biraz bilgi verdi fakat kendisi olduğunu kesinlikle inkar etti. "ev benim, hava atmıyorum, 30 sene de borcunu ödeyeceğim" dedi.

    2) diesel1907 eski bir entrysinde gök yeleli için "adı kesinlikle yakup" değil demişliği var. gibiş başlığında da kendisinden yakup diye bahsediyor. bu da ara not.

    3) evin adresini gidip buldum, ev sahipleri yaşlı zenci bir çift çıktı. (bkz: #33457408)

    4) bu sırada her nedense gyb sessiz kalırken diesel1907 "bu ev benim ulan" diyerek settlement sayfasını koydu, mortgage faturasını da. bulduğum linkler güncel olmadığı için evin sahipleri hala zenci olarak görülüyordu. evin mortgage ile alındığını gösteren belgeleri koydu, eyvallah dedik buna.

    5) gök yeleli hala sessiz kaldı, "ev benim değil" diyemedi. böyle derse kendi yalancı çıkacaktı zaten.

    6) aynı gün diesel1907'nin eski entrylerini inceledim, eski husky entrylerinden birinde köpeğinin resminin linkini paylaşmış. biliyorsunuz eski linklerden profil bulunuyor. diesel'in facebook profiline, ismine ve soy ismine ulaştım, minik bir google araştırması ile de hakkında bilgi edindim, fotoğrafını gördüm.

    7) sözlükte biraz ipucu olarak kendisi hakkında bildiklerimi yazdım ama asla ifşa etmedim. kendisinin kimliğini öğrendiğimi anlayınca diesel ve gyb birden panik oldular. googledaki bazı linkler silinmiş ve facebook kapatılmıştı.

    8) bu sırada diesel1907 iyice korkunca gibiş başlığındaki entrylerini uçurdu, bazı entrylerini editledi. hala da yapıyor.

    9) ertesi gün diesel "adım senin sandığın gibi değil" dercesine pasaport ve ehliyet fotoğraflarını koydu. gök yeleli hesabını 6 kişi yönetiyor dedi. açıkçası şaşırdım ama o gerçek de ortaya çıktı. vatandaşlığını alınca ismini değiştirmişti.

    10) benim bulduğum yöntemle ismini bulan bazıları sözlükte ismini ve fotoğrafını ifşa etti, değiştirdiği ismiyle aldığı facebookunu buldu insanlar, kısacası donuna kadar her şeyini buldular.

    olayın en kısa özeti budur.

    can alıcı soru şu: gyb ile diesel1907 nasıl aynı kişi? hesabı 6 kişi mi kullanıyor?

    yaptığımız entry analizlerine * göre ve çelişkili cevaplarına göre yüzde yüz ta kendisi diyebiliriz. hesabı başka kullanan var mı bilemiyorum ama yazdığı entrylerin yüzde 90'ı diesel stilidir. (o ne lan)

    • gyb için zamanında "ad yakup deÄŸil" dedi, daha sonra kendisinden yakup diye bahsetti.
    • diesel'in antu forumlarında nokia lumia'yı öven postları
    • diesel evli. gyb ben iÅŸ seyahatindeyken benim köpeklere bakıyor ve bende kalıyor dedi. e eÅŸi ne yapıyor o sırada? eÅŸi baksın köpeÄŸe? geçiniz.
    • diesel çok meÅŸgul bi adamım dedi ama olay patlak verince zırt pırt entry girmeye baÅŸladı.
    • "ikisinin stili çok farklı yeaa" dedi gyb, lan zaten troll'ün amacı o?
    • "gyb bu kadar boÅŸ vakti nasıl buluyor" dedi. kendisinin zaten masabaşı iÅŸi var, her dk mesaideyken entry girebilir.
    • diesel'in yazdığı aynı entryleri gyb de yazıyordu. çünkü yazdığını unutuyordu akıllım.
    • gyb twitter'a koyduÄŸu aynı araba dieselde var. araba konsolu da aynı. teÅŸekkürler iki kere ucuruldum konduktor onayla beni
    • gyb 32 yaşında dedi, ben 28im dedi, daha sonra gyb diye biri yok dedi. (ben aslında yoÄŸum)
    • kanıtlara düzgün cevap veremeyince demogoji yapmaya devam etti.

    kıssadan hisse: diesel1907'nin bildiğimiz ve emin olduğumuz troll hesabı gok yeleli bozkurttur. troll hesabını başkaları kullanıyorsa da beni ilgilendirmez. kanıtlanan kanıtlandı. kimse linç falan da etmedi. kendisini ifşa etti, kendisi hakkındaki bilgiler de public ortamlarda bulunmakta.

    son söz: evet işim yok. işsizim. ama param var sorun değil, entry yazacak vaktim var.

    güncelleme: *gyb, diesel1907'i kovduğunu söyledikten sonra "timsaha yatmak" deyimini de oldukça fazla kullandı. aynen diesel de devam etti kullanmaya. yani 'timsaha yatmak ' gibi az kullanılan bir deyimi farklı insanların kullanıyor olma ihtimali nedir? bu açığı da, gyb hesabını hala diesel1907 nin kullandığının ve hala bize yalan attığının ispatıdır.

    • çeçenistan ile ilgili yazdığı yazıları 13 sene önce yazdım diyordu ama çeçen baÅŸlıklarına hala "mücahit, cihat gerçekleÅŸtiriyor" yazıyordu bu çeliÅŸki abidesi. çeçenistan ile ilgili açtığı sayfa ÅŸu: http://www.geocities.ws/cecenyacihadi/ hesabı silinmeden önce (bkz: ÅŸamil basayev) , (bkz: rus askerlerini doÄŸrayan çeçen mücahitler) gibi baÅŸlıklarda çeçen cihadını öven yazıları vardı. moderatörler bunlara bakabilir. boston olaylarıyla ilgili entrylerinde lehine ya da aleyhine konuÅŸup konuÅŸmadığını hatirlamıyorum

    • bu daha önceden olmuÅŸ bir olay ama çok mesaj geldiÄŸi için yazıyorum. abd vatandaşı olunca gyb ve diesel ismini alexander dumenci olarak deÄŸiÅŸtirdi. kendisi evet yunanistan doÄŸumlu. herhalde göç olayı oldu doÄŸduktan sonra.

    • gyb yani dieselin ÅŸahsına açılmış bir twitter sayfası. ben açmadım bunu: https://twitter.com/abdullahdumenci

    • gyb entrylerini önce tek tek sildi, sonra hepsini uçurdu.

    • diesel1907 kendi baÅŸlığında 2 senedir yaptıkları için "yaptığım çocukluktu" diyerek özür diledi. hala çoÄŸul kullanmaya devam etti. "bizim kuzen yazıyormuÅŸ" bile dedi.

    • çalıştığı firmadan bir fotosu ortaya çıktı: http://imgur.com/c48u2yr
    https://www.peopleanswers.com/aboutus_careers

    gyb muhtemelen fotolarını internetten sildiremeyecek. zaten public ortamlarda bulunan fotoÄŸrafları ve isimleri paylaÅŸmak suç deÄŸil. google kullanan herkes bulabilir. örnek olarak ÅŸu haberi vermek istiyorum: http://www.kanalben.com/â...aflarini-sildiremedi.html

    firması da ortaya çıkmışken, çeçen cihadını destekleyen bu şahsı firmasına şikayet edebilirsiniz, zaten tehlike arz ediyorsa güvenlik güçleri bunu ortaya çıkaracaktır ve belki başka bir saldırının önüne geçerek nice insanların hayatını kurtarmış olursunuz. ama masumsa biz şüphelenmemizle kalmış, ya da kendi deyimiyle trolluk yapmış oluruz.

    ayrıca, usame bin ladin, abd ve ikiz kuleler bombalaması için de vaktinde bir şeyler yazmış olma ihtimali çok büyük olan şahıs. onbinlerce kişiye ve değerlerine, hergün küfrederek pgibolojik şiddet uygulamış bir pgibolog olsa da, bu linki paylaşmak istemiyorum. daha fazla başı belaya girmesin.

    abdullah ( alex ) dümencı ye not: bu linklere kimseye bir ithamda bulunmuyorum, hepsi yazdığıni kabul ettiğin yazılar ya da kamuya açtığın fotoğraflarından alınmıştır. ama bunların yayınlanmasından rahatsız oluyorsan, özel mesajla kaldırmamı isteyebilirsin. diğer yandan da bu ifşayı hakedip haketmediğini kendine bir sor.

    http://eksisozluk.com/gok...ayinin-ozeti--3807107?p=1
    ···
   tümünü göster