1. 1.
    0
    lan homongolos zibidiler, bu kadar da incin yazılmaz ki, kim kime ne diyor, nasıl sövüyor bir halt anlaşılmıyor.

    neyse şimdi aklıma geldi sizi görünce, serbest çağrıştı yani bin olduğunuz için sanırım.

    küççükken yaptığım bir binliği anlatacağım size; kırk yılın başında bir gelip yazmışım okumazsanız en adisiniz oloooum.

    hepiniz sütten çıkmış ak kaşık değilsiniz malum. ben de öyle.
    hayatım boyu unutamayacağım bir eşeklik yaptım.

    ilkokul 3 sınıftaydım, sınıf öğretmenimizin, zırt pırt yapmış olduğu testler beni deli ediyordu. bir gün, sınıf öğretmenine mektup yazdım 'eğer son testte sınıftaki herkese 5 vermezsen seni kesicem' ana temalıydı. bu arada yazı tak gibi olduğu için temize geçtim, karalama olanı da defterimin arasına koydum ve daha sonra bu mektubu öğretmenin yoklama defterine koydum.

    öğretmen notu aldığında, hemen ayağa kalkarak, 'bunu kim yazdı' dedi herbirimizi sorgulayarak, cevap çıkmayınca, defterlerimizdeki yazıları karşılaştırmak üzere sıra sıra dolaştı, sıra bana geldiğinde, karalama olan kağıdı da buldu. bana sınıf içerisinde bağırınca 'ama öğretmenim, ben yapmak istemedim, zorla yaptırdılar' yalanını sallladım.
    arkadan bir çocuk fırladı ve 'evet öğretmenim, şevket yaptırmıştır, sabah da benim paramı aldı zorla' diyince, öğretmen yumuşadı, ben de öyle bir moda girdimm ki, şevket'in mağduru gibi hüngür foşurt ağlıyorum.

    şevket 4.sınıfta her yıl sınıf tekrarı yapan serseri bir çocuktu, olay büyüdü tabi, aileler okula geldi, annnem beni mıncırıyor 'doğruyu söyle sana bir şey yaptımı bu?' diye kızıyor, çıldırıyordu. şevket karakola zütürüldü ve ben şevketi o güne kadar hiç görmemiştim.
    karakolda çocukları dizdiler ve; 'söyle bakalım, sana bunu hangisi zorla yaptırdı?' hayatım boyunca hep 4 ayak üstüne düştüm, bu da o anlardan biriydi, 'işte bu' dedim tanımadığım çocuğu göstererek. çocuk çıldırdı' doğruyu söyle, ben mi yazdırdım sana onu?' diye bağırmaya başlayınca, yedi tokadı polisten.

    seçtiğim çocuk şevket'ti. şevket karakolda o gece güzel bir dayak yedi zaten ite kaka giden okul hayatı sona erdi ve bir daha okula gelmedi.

    şevket sana sesleniyorum; umarım iyisindir. çocukluk hatasıydı, tamam kabul binlikti, ama ben böyle olsun istemezdim diyemeyeceğim, böyle olmasaydı taku yemiştim.
    tişikkirlir şifkit. muah.
    ···
   tümünü göster