1. 526.
    +7 -4
    ---tarihsel spoiler---

    -crixus, roma'ya yaklaşamıyor ve crassus'un değil pompeii'nın lejyonlarına yenılıyor.
    -crixus'un dizide gösterildiği gibi bir manitası yok, tamamen liderlik pgibolojisi ile ayrılıyor
    -gannicus dizide gösterildiği gibi bir lider konumunda değil hatta bazı tarihçiler gannicus'un bu savaçta hiç yer almadıgını söyler.
    -spartacus dizide çok korkusuz gösteriliyor ama son savaştan önce crassus ile görüşme yapıyor ve barış için yalvardıgı söylenir. crassus bu istegı gerı cevırır. dumduz eder bunları
    -cesar'ın bu savaşla bir ilgisi yok. sadece crassus ile dostlugu var ama bu tarıhlerde hispania'da bulunuyordu.
    -lejyonlar dizide çok basit gösteriliyor. çok güçlüydüler lejyonlar..
    -oenomus'un son savaşa kadar spartacus ile beraber oldugu söylenir.
    -crassus'un tiberius diye bir oğlu yok.
    -spartacus, 20 değil yaklaşık 500 kadar roma lejyonunu yakalayıp dövüştürdü. ve kendileri değil onları birbirleri ile dövüştürdü.
    -crassus son savaşta bütün köleleri yendıkten sonra hepsini çarmıha geriyor. efsanelere göre yaklaşık 30 bın kısıyı carmıha gerdıgı söylenir.
    -spartacus'un cesedi bulunamadı. bu konuda 2 arguman var. bunların bırıncısı; spartacus dağları aşıp kaçmayı başardı. ikincisi ise; savaş alanında ölen spartacus, eğer ölürsem cesedımı parcalayın seklinde bir vasiyet buyurmus savastan once. o yuzden spartacus dustukten sonra cesedı kendı askerlerı tarafından parçalanmış.. bir diğer şey ise, spartacus'u tanrılar yanına aldıgı seklinde..
    -crassus'un savaş açlığı çok fena son bulur. bugunkı harran yakınlarında gırdıgı baska bır savaşta yakalanır ve zengınlıgıne ıthafen erımıs altın ıcırılerek öldürülür.
    -köle savaşları, cumhuriyetı cıddı sekılde sarsar ve bu ıs aslında cesar'ın ısıne gelır ve cumhurıyetı sonlandırarak ımparatorluga gecer.

    ---tarihsel spoiler---

    yüksek lisans tezini roma tarihi ile ilgili yapan sevgiliye danışılarak öğrenilmiştir.

    not: ccc saxa ccc
    ···
   tümünü göster