1. 76.
    +26 -1
    - Usta askerlerden özellikle şöför olanlarıyla iyi geçinin, arkadaşlık kurun bir şekilde. dışarı girip çıkarken araçları pek aranmaz. tam ekmek ayı gibi ciğer yerken millet "lan nerden buldun" diye sorar. pis pis gülün geçin.
    - ziraat bankasından hesap açtırın. eskiden oyak bank vardı şimdi satıldı diye ne alemde bilmiyorum ama askeri bankadır mantığıyla oyaktan açtırmıştım. bilecik / gölpazarı gibi kör itin öldüğü bir yerde ziraatten başka banka yoktu.
    - banyo havlunuz iki renkli olsun. misal önü kırmızı arkası beyaz.. banyo süreleri kısadır. ben kabinde ilk beş dakika kırmızı tarafını asıyordum, diğer beş dakika beyaz tarafını. banyodan sorumlu asker mal gibi pas geçiyordu beni her seferinde. banyo demişken askerde 31 i deneyin. harika oluyor. ben defalarca asıldım ama böyle coşkuyla attırdığım bir başka yer olmadı.
    - banyo demişken her gece koğuş kalk mevzusundan bir iki saat evvel banyolar kamyon devirenler ve rüyalanan cenabet pekekentler için açılır. uykudan feragat ederseniz 1 saat mal gibi yıkanabileceğiniz tek yer kamyoncu banyosudur.
    - kışın gidecekler eldivenleriniz yün, askeri sınıfınıza uygun renkte (ben jandarma komandoydum haki renkte aldım) olsun. ve çift katlı olsun. ordunun verdiği taktan eldiven iki dakikada sökülüyor.
    - casio saati zaten elli kişi söylemiş.
    - iğne iplik felan zütürün. askerde verilenler dandik.
    - not almayı seviyorsanız ufak bir not defteri ve kalem zütürün. ben askerde yazdıklarımı "küçük yeşil kurbağa" ismiyle kitaplaştırıcam amk.
    - nefteyi şapkaya dikmek her seferinde zulüm oluyorsa çakmakla arkasındaki plastiği eritip kepinize yapıştırın. gibseler çıkmaz birdahaki sefere. ama bazı komutanlar niye yaptın olm diip şapkayı zütünüze sokabilir. ben sokanı duydum ama görmedim hiç.

    - gece intikal varsa yanınıza iki çift çorap alın. mevsim ne olursa olsun iç çamaşırı alın. (özellikle atlet.. donu gibtiret) kışın -18 derecede bile deli gibi terliyorsunuz ve durduğunuz an ciğerleriniz gibilmeye başlıyor. çorapları da suya felan basarsanız diye alın. botlar su çekiyor. hem gece yürürken pet şişe açık havada parlar. siyah çorabı geçirin üstüne. kamuflaj... silahında parlayan yerlerini, saatinizi felan ayakkabı boyası ile boyayın. Kamuflajda cırt, çıtçıt veya fermuar kullanmayın düğme açıp kapatırken ses yapmaz.

    - arazide bir önünüzdekinin yürüdüğü yerden yürüyün, bastığı yere basın. akıllılık edip "şu keçi patikası kestirme olm ben ordan yürüyecem" demeyin ananızın dıbını tersten görürsünüz. açık alanda dağın başında cep telefonu gördüğünüzde "aa memleketi bir arayayım" demeyin üstüne atlayıp ölen mallar var. keza aynı şekilde mühimmat, silah, terörist ölüsü vs.. ellemeyin olm geçin gidin yanından.

    - ilk ateşte hedef küçültün. insan öldürmekten korkmayın. şoka girenler var terörist diplerine kadar yanaşıp gibini kesip ağzına veriyor öylelerinin. unutmayın lan siz ona sıkmazsanız onun canına minnet. gelir bacınızı giber. o sizi öldürür yani.

    - karakoldasınız ve baskın yediniz diyelim. tam da o sırada x numaralı kulede nöbettesiniz ama ne tesadüf ki sizin kule ateş almıyor. " şu arkadaşlara yardım edeyim" diyip orayı terketmeyin salak herifler. terörist muhtemelen sizi yemliyordur. bıraktığınız noktadan karakola sızma yapacaktır büyük bir ihtimal. sizin taraf saldırı almıyorsa esas sizin oradan yardıracaktır zütü sağlam tutun.
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster