1. 1.
    +14 -1
    beyler konu ciddidir. tamam taşak geçebilirsiniz ama abartmayın kısa ve öz düşüncelerimi belirticem.

    az önce twitter'da bi tag mıdır ne yannantır onu gördüm girdim: #BugünOsmanlıOlsaydı

    o binler, atalarımız gibi canını kaybetmeyi göze alarak savaşmadıkları gibi anca oturdukları yerde boş boş bilmeden araştırmadan yorum yaparlar. yazıklar olsun.

    taktığım konu;
    ilk tip: biz gençliğimiz ağır oç'dur neden mi?
    ilk çeşit: amk yerinde osmanlı devleti anasını gibmiş gibi düşman olan var.(tamam imparatorluk işlerini sevmiyosan demokrasi diyosan ne yannanıma millete saygı göstermiyosun ebe yarramın anteni? sen ne biçim demokratsın o zaman? milletin görüşüne saygı duymuyosan? )
    aslını inkar eden haramzadedir.bu böyle biline...

    ikinci tip: amk yerinde osmanlıyı sanki atatürk yıkmış gibi triplere girenler var. tamam istese geri getirebilirdi ama adamın kafasında demokrasi vardı ve onu gerçekleştirdi. sonuç olarak bizi işgalden kurtarmadı mı kurtardı? ebe bin ne takuma sevmiyosun atatürk'ü ki adamın yeniçeri üniformasıyla resmi varken sen kimsin?

    osmanlıyı seven cumhuriyeti sevemez ya da cumhuriyeti seven osmanlıyı sevemez diye bi kaide mi var amk?
    var diyosan senin ta amk...

    çok önemli edit: amerika başkanları başa geçmeden önce yemin töreninde incile el basıp yemin ederken gerici yobaz olmuyo da biz allah diyince neden yobaz oluyoruz soruyorum size?

    neden mi? al büyük britanya!
    adamlarda sembolik dahi olsa bi kraliyet var ki bu kraliyet aslında sembolik değil zira kraliçe yetki vermedikçe ülkede seçim yapılamaz.(cahil kalmayın panpalar) yani britanya'nın her hangi bir mevcut anayasası olmamakla beraber ülkede kraliçe izin vermeden seçim yapılamaz parlamento kurulamaz.
    bu arada
    cebelitarık diye bi devlet vardır afrika ve avrupayı birleştiren boğazın avrupa tarafındadır ve resmi olarak büyük britanya imparatorluğuna bağlıdır. vatandaşları asla biz ayrı devletiz demez ısrarla britanya vatandaşıyız der. inanmayanlar araştırabilirler.

    yan bilgi: sizin o demokrasi avrupası dediğiniz adamların hepsi;
    fransa
    ingiltere
    rusya (kıta bakımından)
    ispanya
    portekiz
    avusturya
    polonya
    litvanya
    isveç
    isviçre
    italya
    hollanda
    almanya (demiyorum orada tarihi bir akış farkı vardır ancak onlarda da genç olarak kutsal roma (reich) sempatisi vardır.)

    hala bir çok yerde eski imparatorluk sembollerini kullanıyolar amk binleri! demokrasi bu demek değil.
    bu yukarıdaki çok modern avrupa devletleri dahi geçmişlerini silip atmıyo aksine onları severek yaşıyoken bi biz mi malız.
    atalarımızı severek gelişemez miyiz bre bin kendine gel!

    beyler özetle: atalarını sevmeyenden olsa olsa ağır oç olur. ister türk ol ister kürt atanı bilmezsen senden anca oç olur.

    not: sorusu olan bilgi yanlışı olduğunu düşünen varsa adam gibi söylesin yok sensin oç tarzı konuşmasın ben burda tarafsız olarak iki tarafa da yüklendim saygılar...

    edit2: çok bilgi ve tespite girmedim girersem amcık gibi uzar.
    ···
   tümünü göster