1. 1.
    +48 -1
    not: 90'larda büyüyen biri tek laf etmeden okur amk özet falan istemez.

    amk 500 bin liralık cipsleri dışardan elimizle yoklardık içinden belki taso çıkar diye.
    sonra bakkal yoklamayın oçlar kırılıyo derdi. bizde he der geçer her seferinde yine yoklardık amk.
    tasolu cipsi gözümüze kestirdik mi allahhh bi bi heycan ki sormayın amk acaba hangisi charmender, pikachu,raichu..
    sonra şimdinin parası 10 kuruşa o renkli solucanlardan ya da leblebi tozlarından alır fırlardık hemen sokağımıza.
    asfalta yere çömerdik amk gibimizde mi.. açardık hemen cipsleri azcık sallardık.o cipslerin arasından tasonun ucu görününce göz yaşlarımızı tutamazdık resmen öyle duygu yüklüydü. tasonun yağını silerdik arkadaşlar istediği zaman vermezdik kendi elimizde tutar gösterirdik. hemen oynamazdık o tasoyla hele ash yada pikachuysa hayatta.en azından ben öyle yapardım. kimisi balbazar severdi kimisi cigglipop. kızlara vermedik o değeri.
    sonra noldu nasıl böyle büyüdük ne saçma bi dünyanın esiri olduk anlamadım amk tasolardan vizelere yazık be.

    en güzel tasomuz kaflik olurdu lan. sürekli bi rekabet vardı tüm çocuklar arasında.
    kimin daha fazla tasosu olacak diye.ash meow falan az çıkardı. onlar mahalleden birine çıkınca dedikodu gibi yayılır herkes vayy derdi.
    oyun oynarken iyice gerilirdi ortam. çekirtme yok denirdi.her gün mutlaka sayılırdı o tasolar ekgib var mı diye sanki nereye kaybolcaksa amk.

    bi poşete ya da kutuya konurdu tasolar. evden çıkarken 10 ya da 20 tane alırdım. gerisi evde kalırdı.
    yenmeye başladım mı sermayeyi tekrar cebe koyar kazandıklarımla oynardık sadece. sağ elime tasoları doldurur sol elle vururdum.
    mahalledeki binler ayar olurdu bana solağım diye sanki amk öyle olunca daha çok tasom oluyo. gerçi etkisi vardı ama benimle oynamak istemeyende çıkardı bu yüzden. 10 kuruşa keçi taku dediğimiz 6'lı siyah leblebilerden alırdık. paketini dişimizle bitanesi geçebilcek kadar açar oradan tekrar dişimizle alırdık. tadını bademe değişmem amk o derece.

    masumduk amk yapmacık değildik. şimdi yere bişey düşse zütüm zütüm eğilip alırken mahalle maçlarındaki ufak halimiz arabanın altına kaçan top için oto tamircisi gibi yatardı amk arabanın altına.bi iki diz kapağını temizler devam ederdik. faul falan hikaye o kadar zütlükten anlamazdık.iki taş arasında 7 adım say işte kale amk.

    nasıl beceriyosak bide topu tam taşın üstünden geçirirdik. işte savaş sebebi.
    yok efendim direk üstü yok efendim gol. sokaktan teyze camdan evladım burası top sahası mı gidin evinizin önünde oynayın! diye atar yapardı. topun sahibi eve gidecekse sıçtık arkadaş yalvar yakar top kalsın de inada bindirsin kıskansın vermesin gavat.o maç içinde kalır söylene söylene bi evin kapısının önünde toplanılır.

    biri çıkardı aga ben meybuz almaya gidiyorum gelen var mı derdi.bir bir dökülürdük amk meybuz lan bu kim hayır der.
    çocukluğumuzun sigarası meybuzdu fark yok. anne babalar yasaklar biz çaktırmadan yeriz. sigara da hasta yapar meybuzda.
    ama meybuz farklı be aga. meybuz işte amk taşaklı bi kere nasıl hayır diceksin. yemeyeni adam yerine kim koyar ki dıbınıgibim.

    havalar sıcak nasıl olsa. dayanamaz ya bakkaldan 50 kuruşa gibimsonik su tabancaları alırdık ya da şişelerin ucunu çiviyle delip silah yapardık. mahallede 3 taşaklı bin varsa eğer onun pompalı uzun su tabancasına bakar özenirdik amk bini zütüne girsin o zengin silahın!

    savaş başladı mı biraz yorulurduk o silahlar birden yardım aracı olurdu. içindeki suyun bi bölümü ağzımıza sıkardık. yada arkadaşımız bize suyu sıktığı zaman o suyu içmeye çalışırdık.o plastiğin tadının bulaştığı suyu şimdi arasam bulamam amk arasam bu-la-mam.

    zilli babaaa derdik amk. hemen 3-5 bin hadi lan hadiii diye yırtınırdı. zütü başı dağıtırdık sanki keraneye gidiyoruz amk.
    bizim mahalle öyle apartmanların olduğu taşaklı bi mahalle değil hacı giberler hepimizi. köpeği ayrı dert abiler ayrı.
    bi tutsalar linç ederler amk.ya da biz öyle düşünüyoduk. olay daha aksiyonlu olur diye heralde. hemen caddenin üst tarafında 3-5 apartmanlı daireler vardı oraya gider tek hamle zilleri amcırtırdık. orda 500 zil olsa zütümü başımı kullanır yine basardım heralde.
    ama ilk önce basıp kaçar gibi yapar arkadaşlarımın zütünü uçuklatırdım onun tadı ayrıydı.

    macuncuuuu diye biri bağırdı mı bu kim dıbınıgibim derdik. başına dolardık hemen adamın.o rengarenk müthiş güzeller şeyler gözümüzü alırdı. adam çubuklara kaşık ve su yardımıyla dolardı o macunu ama az koyardı.amk ne cimri derdim.ama her defasında bitiremezdim. ağırdı tadı bi çocuk için bile ağırdı tadı. zütümüz başımız hep batardı dıbını gibim bulaştığı yerden çıkmazdı. yere düşse karıncalar giber atardı macunu.o adamın değerini bilemedik lan bilemedik amk bak yok belki ölmüştür gitmiş. allah rahmet eylesin.

    ya da dondurma amk. şimdi 5 liraya yediğim o dondurma neymiş giberim.50 kuruş verirdik (500 bin bilen bilir) adam külaha öyle bi doldururdu ki kenarlardan akan dondurmayı yalamaktan dondurmanın kendisini yiyemezdik. noldu böyle amk? her pazar yaptığımız banyo ne zaman duş oldu? bende mi sorun var? bigiblet tekerimizin arkasına motor sesi çıkarsın diye taktığımız pet şişeleri ne zamandır birbirimize stadlarda atar olduk anlamadım.

    kimse gib gib konuşmasın agalar biz futbolla büyüdük.100 adam gelsin 90'lardan 3 e bile gelmez basketçi. basket neymiş. bizim kames topumuz vardı. surata bi gelse görürdün ebenin dıbını basketi. kames amk kames 7 kat giber adamııı giberrrrrrrr.
    topa oturamazdın öyle. herkes kızardı aga oturma amk yumurta olcak top! diye.
    topu satın alırken havaya atardık mal mal tribe giriyosa top yumarta demekti almazdık. heyt be ağlıcam amk.

    annen eve çağırdı mı zütün yiyosa gitme amk. atar gider yapsan ne fark eder yersin dayağı. saygılıydık amk.
    hocamızdan haksız yere dayak yesek dahi olsun saygısızlık yapmazdık. bintik ama şımarık değildik.
    uzun eşşek oynardık sonuna kadar. atlarken güle oynaya eşşek olunca yastık olmak için ağlardık. bin bi arkadaş vardı bacak arasına girince osururdu dıbınıgibtiğim gülerdik züte ahahaha bin kurusu ya.
    ···
   tümünü göster