1. 1.
    +2
    hamur açmak ile uğraşmadan lezzetli pizza yemek ister misiniz? hem de incecik hamur seçeneği ile? buyrun bakalım.

    1. tarif: iki kat hamur seçeneği

    markete gidiyorsunuz öncelikle, şu lavaş ekmekleri var ya, dürüm yapılan, heh işte onlardan bir paket alıyorsunuz. mümkün mertebe kepeklisinden tercih ediniz.

    sonra eve geliyorsunuz. bir lavaşı alıp, üzerine mozarella, romano ya da ne peyniri isterseniz ondan koyuyorsunuz. sonra bu lavaşın kenarlarına fırça ile sıvı yağ sürüyorsunuz. (mozarella ve romano ile denedim ancak bu peynirleri bulmak zordur ve çok da pahalıdırlar, o yüzden ucuz yollu olsun diye kaşar peyniri kullanıyoruz. benim tavsiyem bimde satılan çerkez peyniri. en lezzetli onunla oldu.)

    peyniri koyunca üzerine bir lavaş kapatıyorsunuz. ardından domates rendesi, azıcık salça, karabiber ve çok az kekik ile hazırladığınız pizza sosunuzu ikinci lavaşın üzerine sürüyorsunuz. sosun üzerine yine kaşar peynirinizi koyup, istediğiniz malzemeleri de koyuyorsunuz. benim tavsiyem mantar, bol mısır, yeşil biber, zeytin, sucuk, salam, sosis şeklinde, siz istediğiniz malzemeleri koyabilirsiniz.

    ilk lavaşta olduğu gibi, fırına vermeden önce fırça yardımı ile pizzanızın kenarlarını yağlayın, ayrıca tepsinizi de yağlayın, yapışır! (ama çok kullanmayın, vıcık vıcık olur yağdan, yiyemezsiniz) malzemeler pişene kadar bekleyin. (yaklaşık 15-20 dk, 170 derece) sıcak servis yapın.

    2. tarif: ince hamur seçeneği

    pizzanızı sadece tek lavaş ile yapacaksınız, önce lavaşın üstünü fırça ile hafif yağlayın, peyniri yayın, sosu ekleyin, malzemeleri koyun, fırına.

    afiyet olsun.
    ···
   tümünü göster