1. 1.
    +2
    yine giblenmemiş karizmatik bi karakter amk

    --spoiler--
    corleone ailesinin don'u yani patronudur.
    çocukken babası mafya şeflerinden birini öldürmüştür ve bu yüzden kendisi de öldürülmüştür. sonra vito'nun abisi paulo intikam yemini alıp dağlara çıkmıştır ancak yine mafya şefini koruyan don ciccio tarafından öldürülmüştür. geriye birtek vito kalınca o da ölmesin diye annesi vitoyu alıp don ciccioya yalvarmaya gider.ama huurnun torunu don ciccio onu da öldürüceğini söyleyince anası çeker bıçağı dayar ciccionun boğazına ve vitoya kaçmasını söyler.o sırada anasını pompalıyla vururlar ve vito kaçar.
    akrabaları vitoyu amerikaya gönderir ve asıl soyadı andolini olmasına rağmen görevlinin hatasıyla soyadı corleone olur yani köyünün adını alır.

    gençliğinde genco abbandando ile tanışır ve onların bakkalında çalışmaya başlar.bir gece karşı komşusu clemenzanın silahlarını saklar ve güvenini kazanır. sonralarda vito, kara el olarak tanınan bir huur çocuğunu yani don fanucci'yi öldürür. daha sonra mahallenin binlerinden tessioyu da aralarına alırlar ve vito önderliğinde ufak bir çete kurarlar. daha daha sonra italyadan zeytinyağı ithal edip burada iki katına satarlar, fakirlere ve düşmüşlere yardım ederler. vito süper isim yapar ve sonra köyüne ziyarete gider. burada don tomassino yardımıyla babasını, abisini ve annesini öldüren huurnun evladı don ciccoyu bıçağıyla ortadan yarar ve intikdıbını almış olur.

    --spoiler--

    seviye düşürücü am züt meme huur çocuğu
    ···
   tümünü göster